Yeni özel eğitim kurumlarının standartları açıklandı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 3 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile tanımlanan üç yeni özel öğretim kurumuna ilişkin binaların fiziki yapısı, gerekli araç gereçler ile personel standartları yönergede yer aldı. Buna göre; ilkokul çağındaki çocuklara yönelik kurulan ‘öğrenci etkinlik merkezleri’, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki gelişimlerini desteklemeyi hedefleniyor. Merkezlerde ayrıca, öğrencilere ödev ve proje çalışmalarında bireysel destek sunulacak. Bu kurumlarda merkezin faaliyet alanına uygun öğretmen, uzman öğretici, usta öğretici ve rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar görev alabilecek.

KONUŞMA MERKEZLERİNDE GRUP TERAPİSİ
İkinci tür özel kurum olan ‘dil konuşma ve ergoterapi merkezleri’ ile bireylerin iletişim becerilerinin geliştirilmesi, konuşma akıcılığı, yaşa ve kültüre uygun ses özelliklerinin kazandırılması ile toplumsal uyumun artırılması amaçlanıyor. Bu merkezlerde hem bireysel hem de grup eğitimi verilebilecek. Programlara göre, uzman öğretici kadrosunda olmak üzere ergoterapist, dil ve konuşma terapisti, odyolog ve konuşma bozuklukları uzmanları görev yapabilecek.

PROFESYONEL DESTEK VERİLECEK
Üçüncü olarak tanımlanan ‘rehberlik ve psikolojik danışma merkezleri’, bireylerin kendini tanıması, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmesi ve psikolojik iyilik halinin artırılmasına yönelik bireysel ya da grup temelli profesyonel olarak psikolojik destek sunacak, burada mesleki gelişimi destekleyici eğitimler de düzenlenecek. Bu merkezlerde rehber öğretmen, psikolojik danışmanlar ve psikologlar görev alabilecek. Yeni düzenlemelerle öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre gelişimlerini destekleyen, iletişim becerilerini artıran ve psikolojik destek sağlayan özel kurumların sayısının artması hedefleniyor.

Related Posts

“Fısıldayan Duvarlar” belgeseli, ressam Burhan Doğançay’ın hayatını konu alıyor

“Fısıldayan Duvarlar” belgeseli, ressam Burhan Doğançay’ın hayatını konu alıyor

Keklik kene yer mi? Kene vakalarının çoğalmasının ardından keklik popülasyonu tartışma konusu oldu!

Kene sayısı ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının artmasıyla birlikte, kenelerle mücadele yöntemleri yeniden gündeme geldi. Bu bağlamda, kekliklerin kenelerle mücadeledeki rolü de sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Kekliklerin kene yiyip yemediği ve kene popülasyonunu kontrol etmede ne kadar etkili olduğu konusunda farklı görüşler bulunuyor. Peki, keklik kene yer mi? İşte, o konuda detaylı bilgiler

Bayramda binlerce insan Türkiye’nin kültürel miraslarını ziyaret etti

Bayramda binlerce insan Türkiye’nin kültürel miraslarını ziyaret etti

SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: Deprem mi oldu? 9 Haziran Kandilli Rasathanesi son açıklamaları

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

KAYSERİ KURBAN BAYRAMI NAMAZI VAKTİ 2025 || Kayseri bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Kayseri Kurban Bayramı namaz saati

2025 Kurban Bayramı için Kayseri bayram namazı vakti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Kurban Bayramı’nın manevi atmosferine hazırlanırken, Kayseri bayram namazı saati merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2025 yılı Kurban Bayramı namaz vakitleri, Kayseri ve ilçelerinde yaşayan Müslümanlar için büyük önem taşıyor. 6 Haziran 2025 Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda, Kayseri’de bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet Kayseri Kurban Bayramı namazı vakti 2025!

Stanford Üniversitesi 2025 Yapay Zekâ İndeksi Raporu: Türkiye yapay zekada küresel ölçekte rekabetçi bir konumda

Stanford Üniversitesinin 2024 Yapay Zekâ İndeksi Raporuna göre bilişim, bilgisayar bilimi, bilgisayar mühendisliği ve bilgi teknolojisi alanlarında lisans düzeyinde Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en yüksek mezun sayısına sahip 3’üncü ülke konumunda.