TCMB Para Politikası Kurulu’nun 2025’teki ilk ve son toplantı tarihi belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2025 Yılı Para Politikası Takvimi Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gelecek yıl izlenecek politikalara ilişkin yol haritasını belirledi. Para Politikası Kurulu (PPK) 2025 yılında 8 toplantı gerçekleştirecek. TCMB, PPK toplantılarının tarihlerini yayınladı. Buna göre, PPK gelecek yılın ilk toplantısını 23 Ocak’ta, son toplantısını ise 11 Aralık’ta gerçekleştirecek.

TCMB, PPK’nın 2025 yılında yapacağı 8 toplantıda, toplantı özetlerinin paylaşılacağı, enflasyon raporları ve finansal istikrar raporlarının açıklanacağı tarihleri duyurdu.

Merkez Bankası’nın açıklamasına göre, 2025 yılında Kapsamlı Kurumsal Maliyet Analizi (KKM) uygulamasının sonlandırılması planlanıyor.

TCMB sosyal medya hesabından paylaşılan takvime göre, PPK 2025 yılında 23 Ocak, 6 Mart, 17 Nisan, 19 Haziran, 24 Temmuz, 11 Eylül, 23 Ekim ve 11 Aralık tarihlerinde toplantılarını gerçekleştirecek. PPK toplantılarına ilişkin özetler ise 30 Ocak, 13 Mart, 25 Nisan, 26 Haziran, 31 Temmuz, 18 Eylül, 31 Ekim ve 18 Aralık 2025 tarihlerinde internetten yayınlanacak.

TCMB’nin duyurduğu takvime göre, Enflasyon Raporları 7 Şubat, 22 Mayıs, 14 Ağustos ve 7 Kasım; Finansal İstikrar Raporları ise 30 Mayıs ve 28 Kasım 2025 tarihlerinde kamuya açıklanacak.


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Trump, Powell’ı görevden alabileceği gerekçeyi açıkladı!

ABD Başkanı Trump ile Fed Başkanı Powell arasındaki faiz indirimi tartışması alevlendi. Trump, Powell’ı kongreyi yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle görevden alabileceğini belirtti.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

ABD’den Irak – Türkiye boru hattı açıklaması: Olumlu bir sinyal olur!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, dün gerçekleştirilen haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlığın, SDG heyeti ile Suriye geçici hükümetiyle Şam’da yaptığı görüşmeye ilişkin yorumları ve heyetin “diyaloğa …

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.