Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Yükseldi

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Şubat Ayında Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre, Tarım-GFE Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,35 artarak yıllık bazda ise yüzde 28,92 artış gösterdi.

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi’nde şubatta yaşanan artışlar dikkat çekici. Özellikle tarımda kullanılan mal ve hizmetler ile tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endekslerinde önemli yükselişler oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise bu endekslerde yükseliş oranı daha da belirgin bir şekilde arttı.

Rapora göre, yıllık değişimde en yüksek artışı veteriner harcamaları gösterirken, aylık değişimde ise tohum ve dikim materyali fiyatları öne çıktı. Tarımsal sektördeki bu gelişmeler yakından takip edilmekte. – ERZİNCAN

Related Posts

Sosyal yardıma ‘bir simit’ kadar zam

AKP iktidarında vatandaşlar sosyal yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor.

Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı

Türk Hava Yolları, Afrika kıtasındaki varlığını güçlendirmek amacıyla Güney Afrika merkezli Airlink ile kapsamlı bir kod paylaşım anlaşmasına imza attı. 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek olan anlaşmanın imza töreni, Airlink’in Johannesburg’taki Genel Yönetim Merkezi’nde, her iki şirketin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Trump, Powell’ı görevden alabileceği gerekçeyi açıkladı!

ABD Başkanı Trump ile Fed Başkanı Powell arasındaki faiz indirimi tartışması alevlendi. Trump, Powell’ı kongreyi yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle görevden alabileceğini belirtti.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.