Mehmet Şimşek duyurdu: Depremzede mükellefler için mücbir sebep hali uzatıldı

Deprem Bölgelerinde Mücbir Sebep Hali Uzatıldı

6 Şubat 2023’te Maraş’ta yaşanan depremlerin etkilerinden Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya, Antep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan bazı mükelleflere yönelik mücbir sebep halinin süresi uzatıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, konuyla ilgili olarak, 2022 yılı sonuna kadar cirosu 2,5 milyon liranın altında olan mükellefler için mücbir sebep halinin 31 Mayıs’a kadar uzatılmasına karar verdiklerini açıkladı.

‘Mükelleflerin Yüzde 80’ini Kapsadık’

Bakan Şimşek, deprem bölgesindeki küçük ve orta ölçekli mükellefler için süren mücbir sebep halini 6 ay daha uzattıklarını belirterek, “2022 yılı toplam cirosu 2,5 milyon liranın altında olan 73 bin 87 mükellefin mücbir sebep halini uzattık. Böylece, bölgedeki mükelleflerin yüzde 80’ini kapsadık.” dedi.

Kapsama girmeyen mükelleflere de imkanlar sağlandığını belirten Bakan, cirosu 2,5 milyon lirayı aşan mükelleflerin durumlarının ayrıca değerlendirileceğini vurguladı.

24 Aya Kadar Taksit İmkanı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan sirküle göre, deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin uzatıldığı mükelleflere özel bir takvim belirlendi. Bakanlık, farklı vergi türleri için beyanname verme ve ödeme süreleri konusunda detaylı açıklamalarda bulundu.

Ayrıca, deprem bölgesinde kayıtlı araçlara ilişkin motorlu taşıtlar vergisi ödeme süreleri de uzatıldı. Ödemelerin belirlenen tarihlerde yapılması gerektiği ve mücbir sebep hali uzatılan borçluların taksitlendirme talebinde bulunabileceği bilgisi verildi.

Deprem bölgesindeki mükellefler, belirtilen tarihlere kadar başvurularını yapabilecek ve borçlarını 24 aya kadar faizsiz taksitlendirebilecek. Taksitlendirme talebinde bulunan mükellefler için özel ödeme koşulları belirlendi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Sosyal yardıma ‘bir simit’ kadar zam

AKP iktidarında vatandaşlar sosyal yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor.

Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı

Türk Hava Yolları, Afrika kıtasındaki varlığını güçlendirmek amacıyla Güney Afrika merkezli Airlink ile kapsamlı bir kod paylaşım anlaşmasına imza attı. 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek olan anlaşmanın imza töreni, Airlink’in Johannesburg’taki Genel Yönetim Merkezi’nde, her iki şirketin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Trump, Powell’ı görevden alabileceği gerekçeyi açıkladı!

ABD Başkanı Trump ile Fed Başkanı Powell arasındaki faiz indirimi tartışması alevlendi. Trump, Powell’ı kongreyi yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle görevden alabileceğini belirtti.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.