Günlük zarar 10 bin TL’ye ulaştı: Online alışverişte ‘kısıtlama’ çağrısı

E-ticaret Sektöründe İadelerin Yarattığı Zorluklar

Türkiye’de hızla büyüyen e-ticaret sektörü, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarındaki değişikliklerle beraber yeni zorluklarla karşı karşıya. En büyük sorunlardan biri ise iade edilen kargolar. Online alışveriş yapan tüketicilerin büyük bir kısmı, aldıkları ürünleri çeşitli sebeplerle iade ediyor ve bu durum, e-ticaret firmalarına önemli finansal yükler oluşturuyor.

Beden Uyumsuzluğu İlk Sırada

İade edilen ürünlerin lojistik ve iş gücü maliyetleri firmalar için ciddi bir finansal sorun oluşturuyor. Sadece ürünlerin geri gönderilmesiyle değil, aynı zamanda iade edilen ürünlerin yeniden satılabilir hale getirilmesi için yapılan işlemler de maliyetleri artırıyor. Yapılan araştırmalar, özellikle giyim sektöründe iade oranlarının yüksek olduğunu gösteriyor. Beden uyumsuzluğu ve tarz beğenmemesi gibi sebeplerle iadeler ön plana çıkıyor.

İade Politikasındaki Kısıtlama Müşteri Kaybına Neden Olabilir

Tüketici hakları çerçevesinde firmaların müşterilere sunduğu ücretsiz iade seçeneği, aslında müşteri memnuniyetini artıran önemli bir faktör olurken firmalar, artan iade oranlarının, maliyetleri daha da artırmasından endişe duyuyor. Bazı firmalar, iade politikalarında kısıtlamalar getirmeyi, hatta iadeleri sınırlamayı gündeme getirse de, bu durumun müşteri kaybına yol açabileceği düşünülüyor.

Related Posts

Bakan Yumaklı: Üreticilerimize hayvan başına yıllık 18 bin lira destek vereceğiz

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’ne ilişkin, “Hak sahibi üreticilerimize hayvan başına aylık 1500 lira, yıllık toplam 18 bin lira bakım ve besleme desteği vereceğiz.

Çin’de Patent Kullanımı Artıyor

Çin, buluş patentlerinin sanayi kullanım oranını %53,3’e çıkararak fikri mülkiyette ilerleme kaydetti.

BİSAM: Yoksulluk sınırı 89 bin TL’yi aştı!

BİSAM: Yoksulluk sınırı 89 bin TL’yi aştı!

Okul servisi ve toplu taşımada yeni dönem! Güvenlik artıyor, zam geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, okul servisleri ve toplu taşıma araçlarında yeni bir güvenlik uygulamasını yürürlüğe koydu. Artık bu araçlara kamera sistemi, acil durum butonu ve araç takip cihazı yerleştirilmesi zorunlu hale geldi. Güvenliği artıran bu sistem, beraberinde yeni zam taleplerini de gündeme getirdi.

Sosyal yardıma ‘bir simit’ kadar zam

AKP iktidarında vatandaşlar sosyal yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor.

Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı

Türk Hava Yolları, Afrika kıtasındaki varlığını güçlendirmek amacıyla Güney Afrika merkezli Airlink ile kapsamlı bir kod paylaşım anlaşmasına imza attı. 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe girecek olan anlaşmanın imza töreni, Airlink’in Johannesburg’taki Genel Yönetim Merkezi’nde, her iki şirketin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.