EÜ’den Afrika deri sanayine teknoloji ve eğitim desteği

Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü, AB Projesiyle Deri Endüstrisine Teknolojik Destek Sunuyor

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de alanında tek olup uluslararası deri sanayine Avrupa Birliği (AB) projeleriyle teknolojik destek sağlamaya devam ediyor. Avrupa Birliği ERASMUS Plus Programı kapsamında, Ege Üniversitesi’nin de ortak olduğu Tanzanya ve Uganda’da sürdürülebilir kalkınmayı ve etkili eğitimi desteklemeyi amaçlayan proje, 7 farklı ülkenin katılımıyla 400 bin Euro bütçe ile kabul edildi.

Projede Önemli İsimler Yer Alıyor

Projenin koordinatörlüğünü EÜ Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mete Mutlu yaparken, Prof. Dr. B. Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Dr. Ersin Önem, Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu ve Doç. Dr. Çiğdem Kılıçarislan gibi önemli isimler de projede yer alıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje ekibini makamında ağırlayarak Üniversitenin uluslararası düzeydeki projelerdeki başarısına vurgu yaptı ve Deri Mühendisliği Bölümü ekibini tebrik etti.

Uganda ve Tanzanya’da Mükemmeliyet Merkezleri Kurulacak

Proje kapsamında, Uganda ve Tanzanya’da deri endüstrisi ve teknolojisi için ‘Mükemmeliyet Merkezleri’ kurulması planlanıyor. Bu merkezler, deri endüstrisine eğitim, seminerler, destek hizmetleri ve danışmanlık imkanı sağlayarak sektörün gelişimine katkıda bulunacak.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mete Mutlu, projenin deri sektörüne yeni perspektifler kazandıracağını ve iş birliklerini artırarak ticaret hacminin yükselmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

“Fısıldayan Duvarlar” belgeseli, ressam Burhan Doğançay’ın hayatını konu alıyor

“Fısıldayan Duvarlar” belgeseli, ressam Burhan Doğançay’ın hayatını konu alıyor

Keklik kene yer mi? Kene vakalarının çoğalmasının ardından keklik popülasyonu tartışma konusu oldu!

Kene sayısı ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının artmasıyla birlikte, kenelerle mücadele yöntemleri yeniden gündeme geldi. Bu bağlamda, kekliklerin kenelerle mücadeledeki rolü de sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Kekliklerin kene yiyip yemediği ve kene popülasyonunu kontrol etmede ne kadar etkili olduğu konusunda farklı görüşler bulunuyor. Peki, keklik kene yer mi? İşte, o konuda detaylı bilgiler

Bayramda binlerce insan Türkiye’nin kültürel miraslarını ziyaret etti

Bayramda binlerce insan Türkiye’nin kültürel miraslarını ziyaret etti

SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: Deprem mi oldu? 9 Haziran Kandilli Rasathanesi son açıklamaları

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

KAYSERİ KURBAN BAYRAMI NAMAZI VAKTİ 2025 || Kayseri bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Kayseri Kurban Bayramı namaz saati

2025 Kurban Bayramı için Kayseri bayram namazı vakti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Kurban Bayramı’nın manevi atmosferine hazırlanırken, Kayseri bayram namazı saati merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2025 yılı Kurban Bayramı namaz vakitleri, Kayseri ve ilçelerinde yaşayan Müslümanlar için büyük önem taşıyor. 6 Haziran 2025 Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda, Kayseri’de bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet Kayseri Kurban Bayramı namazı vakti 2025!

Stanford Üniversitesi 2025 Yapay Zekâ İndeksi Raporu: Türkiye yapay zekada küresel ölçekte rekabetçi bir konumda

Stanford Üniversitesinin 2024 Yapay Zekâ İndeksi Raporuna göre bilişim, bilgisayar bilimi, bilgisayar mühendisliği ve bilgi teknolojisi alanlarında lisans düzeyinde Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en yüksek mezun sayısına sahip 3’üncü ülke konumunda.