Bursa düşük karbonlu üretime odaklanacak





Bursa’da Yeşil Dönüşüme Odaklanacak Toplantı Gerçekleştirildi

BURSA (İGFA) – İş dünyasının eğitim ve gelişim platformu BTSO Akademi kapsamında İklim Değişikliği Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, BTSO Meclis Üyeleri ve iş dünyası temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehrali Ecer ve diğer uzmanlar Yeşil Dönüşüm, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ve Ulusal Taksonomi gibi konularda detaylı bilgiler sundular.

Batmaz, BTSO Akademi Projesi kapsamında şimdiye kadar 700’den fazla eğitim organizasyonu düzenlendiğini ve bu organizasyonlardan 110 binden fazla BTSO üyesinin faydalandığını belirtti. İş dünyasının değişen ticaret koşullarına hazırlanmasının amaçlandığı eğitim programları hakkında konuşan Batmaz, yeşil dönüşümün artık zorunlu hale geldiğini vurguladı.

Batmaz, ticaretin sadece üretim ve kaliteyle değil aynı zamanda çevre ile uyumlu olması gerektiğini belirterek Avrupa Birliği tarafından hayata geçirilen Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın önemine dikkat çekti. Bu mekanizmanın 1 Ocak 2026’da yürürlüğe gireceğini ve karbon ayak izine duyarlı üretimin önem kazandığını ifade etti.

“BURSA’NIN SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DA ŞEKİLLENECEK”

Batmaz, yeşil dönüşümün Bursa’nın sadece çevre dostu üretimi artırmakla kalmayıp aynı zamanda uluslararası rekabet gücünü de artıracağını belirtti. Bu sürecin bir tehdit değil fırsat olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

“1 OCAK 2026’DA SKDM MALİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ BAŞLIYOR”

İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Mehrali Ecer, Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın önemine vurgu yaparak Bursa’nın yeşil dönüşüm için hazırlıklara hız verilmesi gerektiğini belirtti. Bu mekanizmanın üretimin mali yükümlülüklerini belirleyeceğini ifade etti.

“İŞ DÜNYASINA REHBERLİK EDİYORUZ”

BTSO AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm kapsamında sektörlere yönelik risk ve fırsatları değerlendirdiklerini ve iş dünyasına rehberlik sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kılıç, yeni ekonomik modelde çevreci ve sürdürülebilir üretimi kalıcı hale getirmenin önemine vurgu yaptı.


Related Posts

Özgür Özel’den Saraçhane mitinginin ardından dikkat çeken paylaşım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. günü dolayısıyla Saraçhane’de düzenlenen mitingin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Sucuk diye tavuk, kebap diye sakatat yedirmişler! Bakanlık markaları bugün ifşa etti

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaların listesini yayımladı. Liste, özellikle sucuk, köfte ve kebap gibi halkın en çok tükettiği et ürünlerinde yapılan ciddi hileleri gün yüzüne çıkardı.

Servetiyle ABD’nin tarihi belgelerini satın aldı

46 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında yer alan İş İnsanı Ken Griffin, Amerika tarihinin en önemli belgelerini 18,1 milyon dolara satın aldı. 2 belge de Amerika Birleşik Devletleri için tarihi eser niteliğinde.

Bakanlıktan Iğdırlı kayısı üreticisinin isyanına inceleme

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada Iğdır’da bir kayısı üreticisinin, “Iğdır’da kayısının 1 lira, İstanbul’da 120 liraya satıldığını” iddia ettiği paylaşımların ardından inceleme başlattı.

İran: UAEA ile işbirliğini askıya alan yasa hükümet için bağlayıcıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail ve ABD’nin saldırıları sonrasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğinin her zamanki gibi devam edemeyeceğini, Meclisin UAEA ile işbirliğini durdurma kararının kendileri için bağlayıcı olduğunu belirtti.