Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Klima Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarında sıcak havadan serinlemek için yaygın olarak kullanılan klimaların doğru bir şekilde kullanılmadığında sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, ideal ortam sıcaklığının 22 derece olduğunu vurgulayarak, klimanın yanlış kullanımının klima çarpmasına yol açabileceğini açıkladı.

Klima, Nem Dengesini Bozabilir!

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klimaların kullanımının nem oranını etkilediğine dikkat çekerek, nem oranının yüzde 50 olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, klimaların düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerektiğini belirtti. Kullanım kılavuzuna uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karamehmetoğlu, ideal sıcaklık ve nem seviyelerine dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Klima Çarpması Belirtileri

Klima çarpmasının belirtileri kişiden kişiye değişebileceğini ifade eden Prof. Dr. Karamehmetoğlu, baş ağrısı, burun akıntısı, kas ağrıları ve yüksek ateş gibi belirtilerin sıkça görüldüğünü belirtti. Ani ısı değişikliğinin vücutta neden olduğu etkiler hakkında da bilgi veren Karamehmetoğlu, klima çarpmasıyla ilgili korunma önerilerinde bulundu.

Klima Çarpması Nasıl Önlenir?

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klima çarpmasının belirtilerinin üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla benzerlik gösterebileceğine değinerek, belirtilere yönelik tedavi uygulanabileceğini söyledi. Klima çarpmasından korunmak için önerilerde bulunan Karamehmetoğlu, klimayı belirli bir süre çalıştırıp ardından kapatarak hava kalitesinin bozulmasını engellemenin önemine vurgu yaptı.

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.