Bağışıklığın sigortaları

Doğal Yoldan Bağışıklık Güçlendirme Yolları

Uzmanlara göre, sağlıklı yaşam için vücut direncinin güçlü olması gereklidir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında ise hastalıkların kapıyı çalabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini güçlü tutmanın en etkili yollarından biri dengeli beslenmeden geçmektedir. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, bağışıklık sistemi için kritik olan arjinin ve glutatonun vurguladığı önemli amino asitler olduğunu belirtiyor.

Amino Asitlerin Önemi ve Bağışıklık Üzerindeki Etkileri

Hümoral bağışıklık sistemi için önemli olan antikorların aminoasitlerden oluştuğu bilinmektedir. Bağışıklık sistemi için gerekli olan metabolik gereksinimler arasında amino asitlerin önemli bir yeri bulunmaktadır. Özellikle arjinin ve glutatyon gibi essansiyel amino asitlerin bağışıklık sistemi için hayati öneme sahip olduğu vurgulanmaktadır.

Süper Aminoasit Arjinin

Arjinin, bağışıklık sistemini güçlendiren ve büyüme hormonu salgılanmasını destekleyen önemli bir amino asit olarak bilinmektedir. Kan dolaşımını iyileştirerek bağışıklık hücrelerinin enfeksiyonlara karşı etkin bir şekilde savaşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda T hücre ve doğal öldürücü hücre sayısını artırarak bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur.

30’lu yaşlardan sonra Herkes için gerekli

Özellikle 30’lu yaşlardan sonra arjinin takviyesinin herkes için önemli olduğu belirtilmektedir. Kırmızı et, balık, süt ürünleri, fındık, ceviz, badem, tam tahıllar, kabak çekirdeği ve susam gibi besinlerden arjinin alınması önerilmektedir. Ancak takviyelerin doktora danışılmadan kullanılmaması gerekliliği vurgulanmaktadır.

Glutatyon Düzeyinizi Artırın

Glutatyon, vücutta doğal olarak üretilen ve antioksidan etkisiyle bilinen önemli bir bileşiktir. Bağışıklık sisteminin daha etkin çalışmasını sağlayarak hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur. Glutatyon seviyelerinin düşük olması bağışıklığı zayıflatırken, yüksek seviyelerin uzun ömür ve düşük kanser riskiyle ilişkilendirildiği belirtilmektedir.

Glutatyonun yeterli seviyede olması için glutamin, sistein ve glisin gibi amino asitlerin düzenli olarak alınması önemlidir. Bu amino asitlerin bulunduğu besinlerin tüketilmesi, doğal yoldan bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkı sağlayabilir.

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.