Araştırma: İçtiğiniz kahve türü kalp krizi riskinizi artırabilir

Kahve Türü Kalp Krizi Riskini Etkiliyor

Bir araştırmaya göre tercih edilen kahve türü, kalp krizi riskini artırıp azaltabilmektedir. Norveç’te yapılan çalışmada, içilen kahvenin kalp krizi riski üzerinde etkili olduğu belirlendi. Uzmanlar, kalp hastalığı riskini azaltmak isteyen kahve severler için filtre kahve içmenin daha faydalı olabileceğini aktardı.

DHA’nın haberine göre bilim insanları, 20 binden fazla kişinin günlük kahve alışkanlıklarını inceledi. Katılımcıların kahve tüketimi, 1-2 bardak, 3-5 bardak ve 5’ten fazla olarak gruplandırıldı.

Kahve çeşitleri filtre, toz ve kapsül olarak ele alınırken, uzmanlar kadınların günde ortalama dört fincandan az kahve içtiğini, erkeklerin ise ortalama olarak beş bardak tükettiğini belirledi.

Üç Fincandan Fazlası Riskli Olabilir

Filtre kahvenin kolesterolü en az artıran kahve olduğunu belirten araştırmacılar, fazla kahve tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Uzmanlar, düşük miktarda kahve içenlerin (günde iki fincandan az) tercih ettikleri kahve türü hakkında endişelenmemesi gerektiğini ifade ederken, günde üç fincandan fazla kahve tüketenlerin ise daha dikkatli olmaları gerektiğini önerdi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimaların, yanlış kullanıldığında sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, yaz aylarında sıklıkla görülen klima çarpması sorununa değinerek, korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.