Brezilya’daki yarasalardan yeni tip koronavirüs çıktı

Brezilyalı Araştırmacılar Yarasalardan Yeni Koronavirüs Türü Buldu

Brezilyalı araştırmacılar, 16 farklı yarasa türünden topladıkları 423 ağız ve rektal sürüntü örneğini inceleyerek önemli bulgular elde etti. Yapılan çalışmada, ülkenin kuzeydoğusundaki Fortaleza şehrinden getirilen yarasalarda yeni tip koronavirüs tespit edildi.

İnsanlar ve Develerde Görülen MERS-CoV Benzeri Bir Virüs

Yapılan araştırmada, insanlar ve develerde görülen MERS-CoV türüne benzerlik gösteren bir virüsün yarasalarda bulunduğu ortaya çıktı. Ancak, bu yeni virüsün insanlar üzerindeki riskleri henüz belirlenememiştir.

Yarasaların yeni ve farklı virüslere ev sahipliği yapabileceği belirtilirken, koronavirüslerin halk sağlığı açısından sürekli izlenmesi gerektiği vurgulandı.

Daha Fazla Deney Planlanıyor

Bilim insanları, yeni türün insanlar üzerindeki etkilerini anlamak amacıyla Hong Kong’daki yüksek güvenlikli laboratuvarlarda daha fazla deney yapmayı planlıyor. Elde edilen bulgular, gelecekteki salgınların önlenmesinde önemli olabilir.

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Kolesterolü doğal yollarla düşürmek mümkün mü?

İlaç kullanmadan kolesterol seviyesini düşürmek isteyenler için umut verici çalışmalar var. Ancak her doğal yöntem bilimsel değil. Bitkisel kürlerden diyet takviyelerine, Akdeniz mutfağından yaşam tarzı değişimlerine kadar doğal yöntemlerin etkisi ne kadar gerçek?

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.