Yeni doğan bebeğin içinden 2 fetüs çıktı: Doktorlar şaşkına döndü

Nadir görülen vakalardan biri Hindistan’da meydana geldi. Hamile olan 32 yaşındaki bir kadının, bebeğinin midesinde büyümesi duran 2 cenine rastlandı. Dünya genelinde 200 kişide kaydedilen bu durum Fetus in fetu olarak adlandırılıyor. 

BEBEĞİN KARNINDA 2 FETÜS BULUNDU

25 haftalık hamileliği sonrası rutin tarama için yerel bir hastaneyi ziyaret eden kadının doğmamış bebeğin karnında doktorlar, ‘kemik içeren ek bir yapı’ keşfedildi. Yapılan tetikler sonucunda fetüsün karnında 2 tane daha şekil bozukluğu olduğu ortaya çıktı. 

Oğlunu dünyaya getiren kadının da bebeğinin de sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Bebeğin karnındaki iki fetüsün ise hayatta kalmayacak kadar az geliştiği ifade edildi. 

SIRA DIŞI BİR OLAY

Taramayı gerçekleştiren Dr. Prasad Agarwal yaşanılan durumla ilgili, “Bu bebekte çok sıra dışı bir şey fark edecek kadar şanslı ve dikkatliydim. Birkaç kemiği ve karnında fetüs benzeri bir yapı bulunan, son derece normal büyüyen bir fetüs.” dedi.

Yaşanılanın normal olmadığını aktaran doktor, “Bu, dünyadaki en nadir vakalardan biri olan ‘fetüs içinde fetüs’.” diye konuştu. 

NEYİN SEBEP OLDUĞU BİLİNMİYOR

Bu duruma tam olarak neyin sebep olduğunu  bilmediklerini belirten Dr. Prasad Agarwal, genellikle özdeş ikizler olarak rahim içinde gelişim sırasında meydana geldiğini öne sürülüyor.

İkizlerin, bir spermin bir yumurtayı döllemesi ve daha sonra bu yumurtanın iki ayrı embriyoya bölünmesiyle meydana gelir. Doktorlar, fetüs içinde fetüs durumunda yumurtanın tam olarak ayrılmadığını ifade ediyor. Daha sonra ikizlerden biri diğerinin içinde sıkışıp kalıyor ve tırnak, saç ve uzuv gibi özellikler geliştirmeye devam edebiliyor.

YUMURTA 3’E BÖLÜNÜYOR

Bu durumda kadının yumurtası muhtemelen üçe bölünmeye çalışmış ve tam olarak ayrılmamış, bunun sonucunda bir canlı fetüs ve iki fetüs oluşmuştur. Yaşanılan bu örnekte ise fetüsteki her iki fetüsün de elleri ve ayakları gelişmiş. Fakat fetüslerin parazitik olarak kabul edildiğini ve hayatta kalmak için hayati organlara sahip değillerdir. Bu fetüsler bazen bebeğin ağzında, skrotumunda, kuyruk sokumunda veya beyninde de  bulunabiliyor.

Related Posts

Mobil şebekeler çöktü: Arama yapılamıyor!

İngiltere genelinde yaşanan geniş çaplı bir arıza, mobil iletişim hizmetlerini durma noktasına getirdi. Ülkenin önde gelen telefon operatörleri arasında yer alan BT, EE, Three, O2 ve Vodafone’un kullanıcıları, gün boyunca çağrı yapma ve alma …

Bursa’da Halı Hırsızlığı

Yıldırım’da halı, bir kadın tarafından çalındı; güvenlik kamerasına yansıdı.

Beyoğlu’nda Vinç Lastiği Patladı: 2 Yaralı

Beyoğlu’nda bir vincin lastiği patladı, 2 kişi hafif yaralandı. Olayın ardından trafik yoğunluğu oluştu.

Fındık bahçesinde can pazarı: 1 ölü, 9 yaralı

Giresun’da fındık işçilerini taşıyan kamyonetin devrilmesiyle bir kişi öldü, dokuz kişi yaralandı.

Kuzey İrlanda’da silahlı saldırı: İki kişi öldü

Kuzey İrlanda’da İrlanda Cumhuriyeti sınırına yakın bir köyde düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi öldü, iki kişi yaralandı.

Ayasofya’da yeni uygulama: Yapay zekayla korunuyor

Tarihte üç kez inşa edilen, 15 asır ayakta kalmayı başaran Ayasofya’da yerli ve yabancı turistlerin ziyaretini kolaylaştıran uygulamalar hayata geçirilirken, cami yapay zeka destekli sistemlerle korunuyor.